Halloween-ruokaohjeita

Edelliselle sivulle

Sienet (miellyttävät erityisesti keijuja, aaveita sekä erilaisia eläimiä)

Voidaan valmistaa joko makeina tai suolaisina versioina.
Makeat sienet tehdään banaanista sekä sokeriliemessä olevista persikanpuolikkaista, suolaiset tomaatista ja kananmunasta.

Makeat sienet
Leikkaa banaanista sopivan pituisia paloja sienten jaloiksi ja nosta ne pystyy lautaselle. Asettele sen jälkeen jokaisen sienen päälle persikanpuolikas hatuksi ja koristele halutessasi nomparelleilla. Voit myös asetella karkkitoukkia sienten sekaan lisäämään syksyistä tunnelmaa.

Suolaiset (kärpäs)sienet
Keitä kananmunat kypsiksi, kuori ne ja leikkaa toisesta päästä pois pieni palanen, jotta saat ne seisomaan tukevasti sienten jalkoina. Leikkaa tomaatit puoliksi ja koverra niistä pois siemenet, jotta saat puolikkaat pysymään munien päällä. Koristele punaiset lakit majoneesitäplillä luodaksesi kärpässienimäisen vaikutelman.

Valkosipuliruuat (vähemmän yliluonnollisille olennoille)

Yhteen jos toiseenkin ruokaan on mahdollista livauttaa hieman valkosipulia juhlan kunniaksi. Kaikkeen sitä ei kannata kuitenkaan kokeilla, etenkään, jos vieraaksi on saapumassa vampyyreita tai muita vahvoille mausteille herkkiä olentoja.

Kananmunahiiret (varsinkin kissoille)

Leikkaa keitetystä kananmunasta pieni siivu yhdeltä sivulta niin, että se pysyy pystyssä "vatsallaan". Leikkaa sen jälkeen sen terävään päähän pienet viillot korvia varten ja pujota niihin mantelilastut tai valkosipulin kynnestä leikatut siivut. Tee sen jälkeen kokonaisista neilikoista tai pippureista hiirelle silmät ja kuono ja pienistä spagetinpalasista viikset. Hännän saat joko hieman pehmitetystä spagetista, lakritsinauhasta tai hätätapauksesta vaikka langastakin.

Silmäpallot (noidille liemiin, muille muuten vain)

Makeat silmäpallot on mahdollista valmistaa vaikkapa säilötyistä litseistä, jotka täytetään sopivankokoisilla hedelmäkarkeilla tai marjoilla. Myös viinirypäleitä voi kokeilla täytteeksi, jos litsit ovat riittävät suuria. Silmäpalloiksi on mahdollista käyttää myös vihreitä viinirypäleitä, jos kärsivällisyys riittää niiden kuorimiseen.

Suolaisia silmiä saa esimerkiksi tyhjäksi kaiverretuista hillosipuleista, joiden sisään ujutetaan paprikatäytteinen oliivi. Jos näitä aineksia ei kuitenkaan ole saatavilla, voi aina käyttää mielikuvitustaan ja kokeilla, mitä kauheaa saa aikaan käsillä olevista aineksista.

Sekä silmiä että muita kauheuksia on mahdollista muotoilla myös marsipaanista, jota voi sekä ostaa värillisenä että värjätä itse elintarvikeväreillä.

Verinen käsi booliin

Karmivaa tunnelmaa juhlajuomaan saa jäädyttämällä puhtaassa muovi/kumihansikkaassa tummanpunaisesta mehusta jäisen käden, jonka voi sitten laittaa kellumaan vaikkapa boolin sekaan. Siltä varalta, että hansikas hajoaa jäädytyksen aikana, kannattaa se laittaa jonkinlaiseen astiaan, jottei mehu sotke koko pakastinta.

Hiilihappojää

Juhlajuomaa voi koristaa myös aavemaisesti höyryävällä hiilihappojäällä.

Karamellivärillä ruokiin uutta ilmettä

Vihreä, sininen ja musta karamelliväri (elintarvikeväri) saavat tututkin leivonnaiset ja ruuat näyttämää karmaisevilta. Miltä tuntuisi syödä sinistä spagettia tai vihreitä kananmunia?

Valmiisiin leivonnaisiin saa kauniin homepinnan sekoittamalla tomusokeria ja vihreää karamelliväriä, ripottelemalla sitä siivilän läpi leivonnaisen pinnalle ja roiskuttamalla sen päälle lopuksi kevyesti vettä.

Hyytelö on aina kummallista

Kummallisen värisistä hyytelöistä on helppo muokata selkäpiitä karmivaa juhlaruokaa mielikuvitusta käyttämällä. Kulhoon hyydytetystä hyytelöstä voi muokata lonkerot ja silmät lisäämällä vaikkapa mustekalan.

Nakkisormet
(zombeille ja muille liharuuan ystäville)

Inhat nakkisormet valmistetaan joko keitetyistä tai keittämättömistä nakeista, joista revitään ensin toinen pää irti. Sen jälkeen vastakkaiseen päähän leikataan lovi, jonne pujotetaan joko mantelilastu tai valkosipulin siivu kynneksi. Sitten repäistyyn päähän pursotetaan ketsuppia tai sopivan tulista chilikastiketta veristä kauhutunnelmaa lisäämään.

Verikastike tomaatista
(Valkosipulittomana vampyyreiden toiseksi mieluisinta ruokaa.)

Tomaattikastiketta saa kaupasta purkitettuna tai sitä voi tehdä peruskeittokirjan ohjeiden mukaisesti, yleensä paseeratusta tomaatista tai tomaattimurskasta. Väriä ja makua voi pehmentää lorauksella kermaa – mutta silloin tietenkin verinen vaikutelma heikkenee.

Vampyyrikreivin punssi

5 dl punaviiniä
2 dl veriappelsiinimehua
2 dl kirsikkamehua
1 dl tummaa rommia
0,5 dl Amaretto-likööriä
50 g sokeria
2 viipaletta appelsiinia
2 viipaletta sitruunaa
1 kanelitanko
2 neilikkaa

Sekoita ainesosat keskenään ja kuumenna ne suuressa kattilassa. Nauti kuuma juoma kynttilänvalossa hyvässä seurassa tai tarjoile vieraille ennen tanssiaisia.

Lähde: http://www.tanz-der-vampire.de/aktuell.php4?sess=3upOsSL3j0XZClpDqrAtTnmHFIc056&id=345