Arkistopedagogiikkaa verkossa

”Kun ihminen puhuu, hän puhuu hetkeen. Mutta kun hän kirjoittaa, hän kirjoittaa ikuisuuteen.” Näin totesi kirjailija Leena Krohn taannoisessa Gloria-lehden haastattelussa (huhtikuu 2018). Krohn kuvasi kirjailijan työtä ja sitä, miten kirjallisuus sitoo ihmisiä yhteen vuosisatojen ylitse ja lävitse. Sama pätee kuitenkin myös arkistoon.

Kuka tahansa voi jättää tulevaisuuden ihmisille ajatuksensa ja kokemuksensa osallistumalla arkistojen keruisiin. Yhtä lailla kuka tahansa voi tavoittaa menneiden aikojen ihmisten tunnot tutustumalla arkistojen kokoelmiin. Aikana ennen helppoa ja halpaa äänitysteknologiaa nimenomaan muste ja paperi toimivat siltana menneistä nykyisyyksistä tuleviin nykyisyyksiin.

Lue loppuun

SKS:n yleisötyölle on tarvetta

  • Iskee ajan hermoon.
  • Kohti uuden OPS:n konkreettista toteuttamista, uusia sisältöjä ja oppimisen tapoja.
  • Kiitos, että koulumaailma otetaan mukaan.
  • Pitkästä aikaa innostuin jostain oikeasti.

Palaute on koottu Minusta jää jälki -hankkeen koulutustilaisuudesta, jonka SKS järjesti toukokuisena lauantaina Helsingissä. Paikalla oli parikymmentä luokan- ja aineenopettajaa ympäri Suomea, suurin osa historian, äidinkielen ja katsomusaineiden opettajia. Keskusteltiin arkistopedagogiikan mahdollisuuksista ja ideoitiin yhdessä opettajien kanssa tulevaa kouluyhteistyötä.

Lue loppuun